ARGELOZE ZIELSKRACHT...

Op dinsdag 20 oktober 2015 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

De reis van de Held/Heldin gaat over zelfsturend leiderschap.

Wijsheid gehuld in schoonheid dat als een Feniks uit de as verrijst, vanuit twee werelden.

De Fenix ofwel de Vuurvogel vertelt het verhaal van een mythe, waarvan de oude Grieken geloofden dat de vogel steeds weer opnieuw uit zijn eigen as herboren kon worden. Maar ver daarvoor verscheen deze Goddelijke vogel als eerst in de aloude cultuur van Egypte, waar de grijsachtige reiger was verbonden met seizoenen en getijden van de Nijl. De Egyptenaren geloofden dat de vogel zich voortplantte, om feestelijk het genootschap te vieren aan de wedergeboorte van de natuur. Het Christelijk geloof zag in de Feniks het symbool van herrijzenis.

Sprookjes en mythen vertellen verhalen die we vergeten zijn en als fabels verkondigen. Maar sprookjes zijn niet zomaar kinderverhalen, er schuilt een diepe wijsheid in de moraal dat een boodschap verhult van wonderlijke waarden én alleen als je ze herkend. De Dungeons and Dragons, zoals ik ze in hoofdstuk zeven van mijn autobiografie ‘Ontwaakt BewustZijn’ heb beschreven. Het donker en licht in tegenpolen dat elkaar dient in complementaire eenheid, bij het scheppen van een nieuwe werkelijkheid.

Zoals Doornroosje wordt wakkergekust door haar Prins en de zeven dwergen en stiefmoeder van Sneeuwitje onze deugden weerspiegelen, zo kust de liefde ons wakker uit een diepe slaap van honderden jaren. Sprookjes en Fabels vertellen een diepe waarheid dat kinderlijk is verborgen voor de wetenschap, die ze lezen als fantasieverhalen. Zij kunnen immers niet zien, zij kijken niet naar de scheppende kracht van de onzichtbare wereld. Als zij het niet kunnen kaderen, wordt het naar het land der fabelen verwezen waar alle sprookjes worden verteld in de Hof van Eden.

Herrijzenis ontstaat uit het niets, plotseling is er iets dat we wensen, iets dat wij al heel lang verlangen en opeens ontvangen zonder vast te pakken of te vangen. Alsof er iets is weggevallen, een muur is omgevallen en alle strijd ineens is opgeheven. Dit is de kracht van het Hart dat een onvervuld verlangen heeft overstegen én is blijven geloven in de stem binnenin. Het Hart vormt de pot met Goud dat de levensstroom voorziet van duurzame waarden en ieders wens of droom beleeft in een wederkerig verlangen.

~Erica Argelo~
Reisgids voor de Ziel
Tekst uit 'Roep van de Ziel'

Het beeld op de foto is een Kunstwerk van Tomasz Alen Kopera

werk van Tomasz Alen Kopera

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast