Even Geduld...

Op vrijdag 18 december 2015 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

VAN CHAOS NAAR DUURZAME BETEKENIS

De waanzinnigheid waarin de wereld dreigt te verzuipen, maar in totale chaos transformeert.

Het geldsysteem verdampt bij het digitaliseren dat wordt verhandelt door stroom. De energiemaatschappijen leveren het stroom in ruil voor geld dat mensen verdienen door aan de economie te werken. Zo ook worden bankinstellingen electronisch bediend in groei-vermogen.

Ons waardensysteem ligt in handen van de energiemaatschappij die de energie levert. Geld is niet meer dan een energie die bij ruil het licht schijnt in de economie... Puur logica.

Waar we nu behoefte aan hebben zijn zelfvoorzienende energiesystemen die licht schijnen op een duurzame economie die stroom opwekt. De wereldeconomie wordt geholpen als we een talent leven dat bijdraagt aan een opgewekte energie, hier voelen we ons veelal gelukkig. Een blije economie levert energie voor de hele wereldbevolking. Er is niets mis met technologie en digitalisering waarin het menselijk Hart is geïntegreerd.

Stroom is kosmische energie dat de Nuon omzet in elektra, Tesla heeft een formule ontdekt om stroom te genereren die een hele wereldbevolking in energie voorziet. Als de mens deze stroomvoorziening herontdekt, gaat de stekker eruit, om het eigen vermogen te dienen dat een diep verborgen talent in de mens door chaos leert bedienen.

Wij zijn het licht! Deze stroomvoorziening is een capaciteit aan gedachtenkracht. Alles wat aandacht krijgt groeit… Aandacht is gebundelde energie. We hoeven alleen maar de sluier van onze lamp te lichten om te zien wat werkelijk IS…

Hocus Pocus Focus...

De verwondering van ons menselijk vermogen staat beschreven in mythen en sprookjesverhalen, zoals Aladin die de lamp poetst waardoor de geest bevrijdt die zijn verlangen laat leven. Wat heeft ons verboden de sprookjes te geloven en ze verbannen naar het land der fabelen?

De wereld is en wordt zoals we denken en dit besef maakt ons opmerkzaam op de natuurwet die ons verbindt. Het mystieke Hart is verbonden met de kosmische wet van wederkerigheid. Alles is liefde…

In het millenniumjaar bezocht ik een oude wijze helderziende vrouw, ik schudde de kaarten waarin zij zag wat ik was vergeten. Zij zag het verlangen van mijn Hart en gaf mij een wijze raad die ik nooit zal vergeten, maar tot voor kort niet had begrepen. Zij voorspeld mij een heel gelukkig leven, als ik de stem van mijn Hart zou volgen. Wat zij daarbij met nadruk verteld is; “U moet niets doen, U moet het laten gebeuren”. Dat deze beproeving jarenlang zou duren, had ik destijds niet kunnen bedenken. Deze levensles over universele wetten en principes heeft mijn talent wakkergekust. Hier kan ik de liefde door mijn Hart voelen kloppen.

Roep van de Ziel vraagt ons te luisteren naar ingevingen van het Hart, waardoor de levensstroom binnenkomt die we alleen maar hoeven in te ademen. Niemand denkt na over zijn ademhaling en toch zijn we bang dat we stikken. Ons leven schenkt zuurstof als het Hart is bewoond, hier is de poort naar een kosmisch leven dat bewustzijn heet.

Als we ons verlangen toestaan, hoeven we niets te doen, we hoeven het alleen maar te laten gebeuren. Alles wat we aandacht geven laten we gebeuren, dat is de kosmische natuurwet van mannelijke & vrouwelijke intelligentie. Een principe dat materie samensmelt door vasthouden, denk aan de geboorte van nieuw leven. Door een verlangen te belasten met angst, verstikt het, waardoor dit verlangen zich niet in de levensstroom kan manifesteren. Luister naar de betekenis van het woord ‘manifesteren’ dat staat in de encyclopedie beschreven als; “zichtbaar worden”.

Dit vertelt een innerlijke geldwaarde dat overvloed brengt als wij ons Hartverlangen manifesteren, ofwel zichtbaar laten worden in de realiteit. Een non-duale samenwerking van mannelijke en vrouwelijke intelligentie. Hetzelfde principe wat zaad in de baarmoeder laat groeien en omzet in materie. De poort van liefde, de poort van het mystieke Hart die opengaat bij de geboorte van een kind, waardoor de moeder in totale overgave zweeft tussen hemel en aarde om haar kind te baren. Dit vraagt overgave aan de tegengestelde natuur, de vrouw moet zich overgeven aan loslaten om haar kind te baren.

Doen door niet doen, ofwel niet handelen uit angst, maar dulden en het laten gebeuren. Luister naar de betekenis van geduld = Ge of Gij duld, en daarmee zijn we niet passief, maar ‘ZIJN’ in het bijzonder actief op de ingeving van ons Hart. Hier zijn we de verbinding met ons eigenlijke Bron, waar we elkaar werkelijk in de ogen ont-moeten. Zo binnen, zo buiten…

Ons Hart vormt de poort naar het kosmisch bewustzijn, waar ons Ziel alle informatie heeft die wij nodig hebben de habitat op onze planeet te verduurzamen. Er is overvloed, we hoeven alleen de schaarste te zien in de beperkende gedachten die het brein repeteert. Luister voor de aardigheid eens naar de langspeelplaat in je hoofd die in de groeven telkens eenzelfde geluid laat horen…

De emotionele nood is hoog, het water stijgt de meesten aan de lippen. Zij moeten immers geld verdienen om van de hypotheek te verlossen, en weer vraag ik te luisteren naar de betekenis van het woord ‘verdienen’.

‘Ver’ klinkt buiten bereik in het NU en ‘dienen’ klinkt dienstbaar, maar dan wel buiten het bereik van jezelf. Dit besef geeft nieuwe inzichten die zich ‘aan-dienen’ onszelf te verrijken…

Taal kan beïnvloeden en betekenis geven, waarvan de Bron de oorsprong kent.
Socrates onderwees de mens in dialoog om woorden betekenis te geven, wat hij daarbij verwierp was de vrouwelijke broedkamer, ofwel de onzichtbare holistische wereld. En juist deze twee elementen zorgen voor de aardse realiteit. De mannelijke rede en het vrouwelijke gevoel zien uitsluitend samen het hele spectrum.

De wereldeconomie wordt gediend als we ons Zelf dienen, ofwel het natuurtalent leven wat ons vervult door alleen dat ‘gene’ los te laten.

Scheppen uit de onzichtbare wereld doe je samen…

Van Hart tot Hart

Erica Argelo
www.circleofart.nl
Reisgids voor de Ziel 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast