Leven op de rand van het bewustzijn

Op zondag 29 november 2015 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

Deze ontdekking begon bij mij te ontluiken door kunstzinnige expressie. Ik schilderde een beeldverhaal dat achteraf bezien het transformatieproces voorspeld van mijn heldinnenreis.

Ik was destijds een onbewust bekwame regisseur van mijn leven, die zonder besef het prille beginsel schrijft van mijn autobiografie.

Als je zoekt naar betekenis, vind je onherroepelijk antwoord.

‘Ontwaakt BewustZijn’ vertelt over dromen, synchroniciteit en schijnbare toevalligheden, in de zoektocht naar ware liefde. Na jaren van dwaling ontmoet ik mijn tweelingziel, ik herken hem van mijn dromen en vervolgens in onze aardse realiteit, wat de aanleiding vormt voor het schrijven van mijn eerste boek. Ik raak bevangen door een ongekend gevoel van liefde en verbondenheid, waarvan ik niet kan weglopen nog loskomen en word gedwongen te kijken naar de wezenlijke essentie. Deze intense beleving heeft mijn spirituele ontwikkeling in zeer korte tijd leren voelen, in contrast met rationele gedachten die mij tot dusver behoedde voor de liefdevolle relatie met mezelf.

Het boek vertelt over een spiritueel ontwaken uit de illusionaire wereld waarin we de verbinding met onsZelf zijn kwijtgeraakt. Pas als we de patronen herkennen kunnen we aandacht geven aan zelfheling, wat ons wezenlijk verlangen in liefde ontmoet.

Wees alert op synchroniciteit in zogeheten toevalligheden…
~Het komt je zomaar toevallen~

Het verhaal begint in de zomer van het millenniumjaar 2000, ik neem een besluit wat mijn leven een radicaal keerpunt bezorgd. Het verlangen naar liefde en (h)erkenning had ik in mijn plichtsgetrouwe toewijding grenzeloos overschreden. Volkomen onwetend over de toekomst, begin ik het avontuur in het hervinden van mezelf. Een zoektocht van diepgaande emoties, maar ook een van vreugde in het kwetsbaar openstellen van mijn hart, de liefde van mijn ware essentie. In 2012 ‘het jaar van de Mayakalender’ bereikt mijn zoektocht haar overwinning, door de avontuurlijke reis naar buiten te brengen in een boek.

In het verleden heb ik me veelal afgescheiden gevoeld en geleefd in een wereld die mij niet leek te passen of te willen begrijpen. Door mijn gevoeligheid was er een kloof ontstaan om te kunnen aarden in de overwegend rationele wereld die uitgaat van snelle concurrentie en zelfzuchtigheid. Alles wat mij blij maakte werd in de kiem gesmoord, het enige positieve was dat de teleurstelling mij telkens verder deed ont-wikkelen.

Ons leven verandert dáár waar we angsten leren overwinnen. Zo was ik bang voor het millenniumjaar 2000, het jaar waarin ik angst overwin en kies voor persoonlijke vrijheid. En de onheilsvoorspelling van de Mayakalenders in 2012, het jaar waarin ik de systemische belasting van het familiesysteem leer ontrafelen en mijn eerste boek begin te schrijven.

Angsten weerhouden ons slechts de toegang tot de ongelofelijke kosmische kennis waarmee we met ons diepste wezen zijn verbonden. Het eerste hoofdstuk beschrijft waar het allemaal mee begon “De Bron”. Het prille begin van het schrijven van ‘Ontwaakt BewustZijn’.

Van Hart tot Hart...

Erica Argelo
Lees hier de Reisgids voor de Ziel

 

~DE BRON~

Zo helder als glas
Weerspiegelt al het leven
Wie in zuiverheid is verbonden
Zal oorspronkelijkheid geven

Vanuit Ontwaakt Bewust Zijn

de bron

DE BRON 2003

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast