Ontwaakt Bewust Zijn deel 5...

Op vrijdag 07 september 2012 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

Transformatie vindt plaats in de terugtrekkende beweging
Samensmelting van mannelijk (ML) en vrouwelijke (VR) energieën...

In eerdere blogberichten benoem ik de dans als metafoor om complementaire patronen te omschrijven. Wanneer we vanuit onze natuurlijke essentie functioneren, versterken wij elkaar en spreken van synergie. We bewegen ons in een harmonieus ritme dat onder begeleiding van een symfonisch orkest kan uitmonden tot majestueus energieke uitvoeringen. We brengen vol genoegdoening vrolijke klanken ten gehore die anderen inspireren tot deelname 1 + 1 = 3

Wanneer we niet vanuit natuurlijke essentie functioneren, verliezen we aan kracht. We handelen vanuit aangepast gedrag om aan verwachtingen van de buitenwereld te voldoen,
1 + 1 = 1

We werken ons een slag in de rondte, doen vreselijk ons best en resultaten verlopen moeizaam, kortom we putten onszelf uit. We zijn verwikkeld in destructieve patronen die uitmonden in stress, vermoeidheid, burnout enz. We leven in angst om afgewezen te worden omdat we bang zijn niet aan verwachtingen te voldoen. Onze energie consumeren we tot een 0 punt...

We zijn soms zo geconditioneerd in patronen waarin we uitsluitend dienstbaar zijn en systeembalans waarborgen. Buiten de lijnen treden wordt onmiddellijk afgestraft of ontvangt een afwijzende blik. Tja, het lineaire gedachtengoed raakt verwart als het patroon wijzigt, maakt vervolgens ongecontroleerde bewegingen wat uiteindelijk zorgt voor stilstand.

Het systeem is vastgelopen...

We kunnen na rustperioden dezelfde variaties in de dans eindeloos blijven uitvoeren ...

Ons linkerbrein heeft een belangrijke functie in de manifestatie van materie (ML energie). Hierin zijn we echter doorgeslagen. We hebben de aarde begiftigd met gecultiveerde organismen om de maakbaarheid vanuit het linkerbrein in zijn behoefte te voorzien. Met gevolg dat Eureka' s vanuit ons holistisch rechterbrein (VR energie) als zweverig gezwets worden verworpen. En daarmee wordt innovatie veelal in de kiem (ontluikend leven) gesmoord.

En zo gaan wij vandaag de dag met elkaar én met onze eigen gedachten om. Ons lineaire gedachtengoed houdt ons gevangen in een gedachtestroom die het verleden eindeloos kan repeteren, risico's kan uitsluiten en ons leven aardig voorspelbaar maakt.

Het vraagt moed om tijdens de chaos van de ongecontroleerde bewegingen van het linkerbrein, in alle rust te gaan zitten op een koan. Vanuit Zen-Boeddhisme worden koans gezien als raadsels die bedoeld zijn het rationele denken te stoppen en zo inzicht te verkrijgen in de ware aard van de geest.

De beweging vanuit chaos is dus altijd een terugtrekkende beweging. Hier dient zich de kans aan om te verstillen waarmee nieuwe gedachtestromen ons gehoor kunnen binnendringen. We bevinden ons in het oog van de storm, eenzelfde beweging hebben we nodig om de kwantumsprong naar een nieuw paradigma te maken in onze evolutie als mens. Verbinden vanuit het midden (hart) waar ML dominantie wordt getransformeerd door VR liefdevolle ontvankelijkheid.

De alchemie van het samensmelten van het VR en ML tot een complementaire eenheid.
In een volgende editie ga ik hier dieper op in...

In mijn boek "Ontwaakt Bewust Zijn" schrijf ik onthullingen over de ontdekkingstocht van mijn vrouwelijke essentie.

Veel liefs,
Erica Argelo

Presentatie boek met doorklik link

Reacties (2)

 • Chris

  08 september 2012 op 14:24 |
  Toch niets veiligers dan deel uitmaken van een systeem? Iets waar je op terug kan vallen als je het even niet meer weet? Dan is het inderdaad de kunst om alles los te kunnen laten . Te rade te gaan bij , zoals jij het zo mooi zegt , ons holistisch rechterbrein. Volg die intuitie want er is toch niets mooiers om te ontdekken dat je zelf in het bezit bent van de antwoorden.
  Maar ( ja,ja de maar) die linkerkant he. :0)
  Energie beweegt, dans mee.
  Een mooi stukje.

  " Als niemand je gedag zegt , ben je er dan? "
 • Erica Argelo

  09 september 2012 op 18:33 |
  Dank je wel Chris:)
  We maken altijd deel uit van systemen, b.v. familie- of organisatie-systemen of collectieve, enz.....
  De kunst is om ons eigen (natuurlijk) systeem hierin te h(er)kennen.
  Hartelijke groet,
  Erica

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast