(R)Evolutie van het Hart

Op zaterdag 05 september 2015 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

Het Godshuis dat ieder van ons heeft, kloppend van binnen een vibratie geeft, waar wij allen naar verlangen… Een huis dat leven ademt als kloppend Hart in de mens op deze aarde.

Ik ben de stem van het Hart
Ik ben rijkelijk vervuld
Ik open de poort van verlangen dat de mens wil leven

 

Onbevangen
Moeiteloos
Overvloedig
Naar Hartenlust geven

Een schietgebed voor waarden-vol leven

 
Lieve God hoe kan ik met integer Hart geld verdienen in een Wereld dat geld verspilt aan plastic dingen? Is geld een nobel doel om Hartenergie te delen in systemen die de aarde verstikken in troep, waarmee we de mensheid niet meer dienen?
 
Als geld onzuiver is verkregen, dienen we het schepsel door vergeven. Het Hart onthult schatkamers dat ons verlangen rijkelijk vervult in jubeljaren.
 
Zolang de mens Eurotekens in ieders ogen ziet, zal de ander hem of haar geen liefde schenken, maar slechts een tekort aanvullen dat zij nodig hebben zelf te overleven. Voeding om alleen de maag te vullen, spoelt immers rechtstreeks in een riool, om nooit meer te gebruiken. De nasmaak verzuurt tot gal dat onze maag nodig heeft de Euro’s te verteren. Maar dit wordt anders als het Euroteken plotseling plaatsmaakt voor de pupil, waarachter de Ziel schuilt van ons werkelijk vermogen. Hier ziet men het Hart kloppen dat elkaar dient vanuit wederkerigheid, waaruit menswaardig ecosysteem wordt geboren.
 
Ook ik wil graag de wereld zien, moeiteloos leven en rendabel ondernemen, maar kan mij dat in geld uitgedrukt niet veroorloven om te lenen.
 
Ver-oor-loven, ik moet me het oor loven, ofwel ge-loven, ver voorbij mijn oor geloven… Dit klinkt als Latijn, de bekende filosofentaal waarmee mensen elkaars liefde beloven om te leren bevatten met woorden. De Dialoog als onderwijzende wetenschap, zoals Grieks Filosoof Socrates betoogde, ieders wijsheid te ontplooien.
 
Maar hoe kan ik van waarde zijn als geld oorverdovend in de weg zit. Mijn geluid niet wil financieren, omdat men in mij geen brood ziet, zelf te overleven. 
 
Is Dialoog dan nog wel de pareltaal waar de mens van oorsprong in geloofde? Heeft de dualiteit van het hoofd ons Hart berecht, voor geloof te moeten gaan strijden?
 
Hier begint de dialoog tot inkeer te komen, in te dalen en zorg te dragen voor nieuw geboorte. De vrouwelijke cocon te koesteren tot het woord gerijpt is geboren te worden, in een wereld die luistert naar wat ik te zeggen heb…
 
Het vrouwelijke, de Heilige Tempel, het Goddelijke licht om leven te schenken aan mannelijk zaad. De vrouw als vruchtbare leider in verwachting dat haar Heilige poort opent, waarmee zij haar kind baart. Die vrouw is integer, ontvangt en vertrouwt dat nieuw leven van binnenuit ontvouwt. Niet door geld dat liefde snoeit, maar door een innerlijk weten. Dat aandacht voor liefde, groei schenkt aan nieuw Leven.
 
Onze nieuwe economie heeft krachtige leiders nodig die durven scheppen uit de onzichtbare wereld. Sterke leidsmannen met lef en leidsvrouwen met pit, die vanuit het Hart duurzaam ondernemen.
 
Scheppen uit de onzichtbare wereld doe je samen.
 
Mijn vader verlangde naar de tijd van paard- en wagen, dat waren volgens hem Gouden tijden die zijn weggevaagd door industrie en machinegeweren. Ik heb destijds nooit begrepen wat hij bedoelde, maar wel dat hij mopperend rebelleerde aan het geweld dat de mens regeerde. Maar nu begrijp ik wat hij onbewust voelde, zijn protest was louter een verlangen, vrij te zijn van moeten en als een ridder te paard het zwaard te heffen tegen onrecht. Zijn protest berustte op het deprimeren van zijn hogere doelen in een wereld van machtige heren, die hun geld renderen door het menselijk Hart te laten bloeden.
 
Steeds minder mensen verkopen ziel en zaligheid voor geld. We worden wakker, zijn uitgeslapen en wrijven onze ogen open. We kijken met helder zicht in een wereld, die de mens dreigt te verkopen, voor wat zij willen dat wij geloven.
 
Mensen keren de rug toe aan stad- en land om elders hun geluk te proeven en vertoeven graag in vreemde oorden. Zij ontdekken plekken die hun Hart herkennen, in een ver verleden te zijn geweest.
Terug naar onze roots, de mens die we ooit waren en in onschuld zijn opgeslokt door rijk uitziende heren, die slechts gekleed waren in schaapskleren. De mens is in zijn hol gedreven, zonder nooduitgang is de voordeur dichtgesmeten, om maar niet te ontsnappen aan zijn laatste avondmaal, waarin hij de mens wil opsouperen. 
 
Ik ben de stem van het Hart en ik ben het zat overstemd te worden door luidruchtige hartelozen, die mij vertellen wat ik moet presteren, om te renderen voor hun vermogen. Het winst-oog-merk dat slechts Eurotekens telt in andermans ogen. 
 
Ik ben het zat overstemd te worden door hartelozen, die landerijen besproeien met pesticiden om onkruid te verdelgen en ongedierte uit te roeien. Zij zien zichzelf niet groeien…
 
Ik ben het zat overstemd te worden door wetenschap dat ziekten verspreidt om medicijnen te verkopen.
 
Ik ben het zat overstemd te worden door systemen die mij uitkleden.
Ik ben naakt en geen geld meer te besteden aan de puin-hoop van sommige leden.
 
Maar… ik heb een Hart dat door mijn stem kan voortleven.
 
Mijn stem kan klinkende munten renderen in een Gouden toekomst, voor velen die hun Harten willen delen.
 
De stem van het Hart is vreedzaam, maar oorverdovend voor de harteloze, die zich achter de oren krabt en niet wil geloven dat mensen hun eigen vermogen laten renderen, én… de wereld voorzien van mooie dingen.
Schoonheid en liefde delen in vertrouwen dat de nieuwe wereld geboren wordt, als wij het maar willen laten renderen en allen erin geloven.
 
Ik ben de (R)Eevolutie van het Hart
 
Ik wil slowfood van eerlijke Boeren met onbespoten gedrag
Ik wil systemen die educatie excelleren in ecologisch belang
Ik wil vrije energie door natuurlijke stroomvoorziening genereren  
Ik wil in een eerlijke economie geld verdienen en vanuit integer Hart de wereld dienen
 
Ik ben de stem van het Hart
Ik ben rijkelijk vervuld
Ik open de poort van verlangen, dat de mens wil leven
 
Onbevangen 
Moeiteloos
Overvloedig 
Naar Hartenlust geven
 
Ik ben de stem van het Hart
Uw reisgids voor de Ziel
Voor Gelukkig Leven…
 
Van Hart tot Hart
Erica Argelo

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast