Schaduwen uit het verleden

Op zaterdag 25 juni 2016 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

Een bijzonder fenomeen dat zich afspeelt als herinnering aan een verleden dat is vergroeid met het denken wie we Zijn…

De ouderlijke taak die het kind voedt met wat hen is (aan)geleerd om te overleven in een omgeving waarin zij zich bevinden of bevonden. Een cultureel erfgoed dat alleen hoorbaar is in de tonen en voelbaar in de genen die het ondervindt. Puur liefde welk als tegenhanger angst kent van misschien wel een barbaars verleden.

Zo blijkt er altijd een stem als een donkere schaduw te souffleren die voor de buitenwereld onzichtbaar blijft, maar als schim van het verleden goede raad influistert die tot nu toe had gewerkt om die angst niet te hoeven voelen. Dat kan haaks staan op het verlangen waaruit je bent geboren om angst en verdriet van (voor)ouders te transformeren naar een helder licht.

Het innerlijk kind, loyaal aan het verleden kan vreugde geven, doch ook angst van de genen die het heeft meegekregen. Een DNA-streng, misschien is dit ons navelstreng dat bij de geboorte wordt losgesneden van het kosmische (baarmoeder) vanwaar wij komen, doch onzichtbaar verbonden met dit morfisch veld waar schaduwen van het verleden de toekomst voorspelt.

Een systeem van onmiskenbaar vertrouwen dat precies weet hoe te overleven, hoe vervelend dat ook verwordt. Het is iets dat men kent en blijft vasthouden tot het besef is geboren angst te overstijgen naar de ontdekking van het eigen talent wie je werkelijk bent.

Transformatie komt van binnenuit, een onzichtbare wereld waarin de nieuwe werkelijkheid zich ontvouwt door het te laten gebeuren.

De dualiteit overstijgen, de stemmen uit het verleden liefhebben om te horen waarvoor ze je behoeden en voor waar~schuwen. Hier groeit het bewust~Zijn een eigen~wijsheid van de grond te tillen door (voor)ouders te danken voor het leven waarin je Ziel huist en de overvloed te creëren die zij door angst niet hebben verkregen.

Manifestatie van de nieuwe realiteit gaat over het smalle pad van duaal laveren tussen een zichtbare en onzichtbare wereld die altijd terzijde staan op momenten van twijfel, zachtjes neuriënd en wiegend als de wind die blaast in een richting die zij waren vergeten.

Ik heb je lief

Zo lief…

Erica Argelo
Reisgids voor de Ziel life-coaching en advies

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast