Vlinders ontmoeten elkaar bij de bron

Op dinsdag 24 november 2015 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

Het vraagt moed en een enorm doorzettingsvermogen zichtbaar te zijn, in een wereld waar oude economie nog bezig is de laatste restjes weg te schrapen.

Dit is de weg dat transformatie onvermijdelijk maakt.

Transformatie komt niet uit de lucht vallen, het vraagt een naar binnenkerende beweging. De innerlijke wereld leren (h)erkennen, om met dit binnenste naar buiten te keren...

Ik spreek graag in metaforen, omdat ze beelden oproepen die de natuur ons voorspiegelt. Ik noem dat de natuurlijke wetenschap. Gewoon een kwestie van aandacht. Als ik zoek naar betekenis, ontvang ik woorden die uitleg geven en dat noem ik de reis van de Ziel. Zo vormt wakkere wetenschap de reis van mijn Ziel, die mij laat schrijven in een taal die ieder begrijpt en tussen de regels zichzelf herkent.

Vlinders ontmoeten elkaar bij de Bron waaruit zij drinken… foto van vlinders

Transformatie begint als de voedingsbodem van de rups op is. De rups eet zich vol aan de bladeren waarop hij loopt. De rups eet tot hij erbij neervalt, dit is alles wat hij wil leren. Hij vreet en vreet en vreet, tot zijn buik vol is en noodzakelijk moet interen om zijn buik te ontlasten. Hij trekt zich terug, popt zich in en hangt zijn leven aan een zijden draad... De rups gaat immers dood als de cocon van buitenaf opengaat.

De rups wordt week, verzacht zijn huid en is stil van binnen. Tot zijn lichaam vleugels groeit, dat op zeker moment de cocon doet openbreken. Onwennig hangt hij aan zijn cocon, onwetend hoe hij zijn vleugels moet dragen. Pas als hij zijn vleugels spreidt kan de wind ze drogen, volpompen met lucht en eronder scharen.

De wind draagt de Vlinder naar de Bron, waar alle Vlinders voeding halen en samenkomen… Deze gevleugelde vrijheid schenkt rupsen vertrouwen, hun vraatzucht te overstijgen. In te teren op vermogen om met sterke vleugels de wereld te verrijken, in duurzaam onderkomen.

Spreek de taal van het Vlinderhart…

We zijn aan het ontwaken, we zijn uitgeslapen in een wereld van een sterk verouderde economie, waar sommigen nog steevast in geloven. Autoriteiten worden niet meer serieus genomen, worden publiekelijk uitgelachen en klemgezet in vraagstukken, waarvan wij de antwoorden niet meer geloven. Ze verdrinken in een oceaan van leugens en bedrog en varen een koers dat hun schip doet zinken…

De revolutie van het Hart is vreedzaam, maar slaat in als een bom bij de harteloze.

De kracht van het Hart dat alles zichtbaar maakt, waaraan extreem rijken zich verrijken. Wakker schenken wij liefde uit het Hart dat hen leert achterom te kijken, naar de wereld die zij achterlaten. Waardoor hun Hart ontdooit en overvloedig stroomt in de wederkerigheid van hun scheppend vermogen, dat wordt herboren in een voedingsbron waar duurzame economieën samenkomen.

Ons scheppend vermogen is het Godsgeschenk waarin we elkaar ontmoeten. Het Hart vormt de poort waaruit wij leven schenken.
En Liefde is de sleutel voor duurzaam geluk.

Aandacht groeit gedachten tot illusie, de waarde van gedachtenkracht.
De wereld is en wordt zoals we denken…

In de inademing ontmoet ik jou
In de uitademing ontmoet je mij
Van Hart tot Hart

Samen zijn we de verandering
Liefde is mijn boodschap…

Erica Argelo

Tekst afkomstig uit Roep van de Ziel

Stel dat we hier allemaal zijn met een missie…
Wat is die van jou ?

Φ 

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast