Zijn dromen zintuigen van onze ziel?

Op woensdag 30 november 2011 door Erica Argelo in categorie: Inspiraties

Onze droomwereld is rijkelijk gevuld met symbooltaal.

De ontrafeling van de symbolen kan verrassende antwoorden geven op vraagstukken die ons in het dagelijks leven bezighouden. Zij zijn een bron van informatie in onze ontwikkeling. Dromen kunnen tools geven waarmee je vorm kan geven aan manifestatie. Een aantal jaar geleden heb ik een van mijn vele dromen vastgelegd in een schilderij, deze heb ik heel toepasselijk "De droomboom" genoemd (zie foto).

Mijn droom was zeer helder en opmerkelijk. Ik droomde van een helikopter die kwam aanvliegen, er stapte een man uit de helikopter en reikte mij prachtige lange halmen aan, die meedeinde op de wind. De halmen hadden zachte bladeren en de toppen waren gevuld met ronde bollen. Ik was ontzettend blij met het geschenk, maar de hoeveelheid was veel te groot om vast te blijven houden. Ik kon me niet verplaatsen en ondernam verwoede pogingen om de halmen in de grond te steken, maar de stengels waren te slap. Mijn vertwijfeling in de droom was zeer groot, ik was zo blij en dankbaar voor het geschenk, maar voelde ook de last van de enorme hoeveelheid.

Ik word wakker uit een droom waarin ik een geschenk krijg die ik niet kan hanteren.

Een aantal dagen later vertel ik deze droom aan een bijzonder vindingrijk persoon, hij stelde mij de vraag wat ik dacht nodig te hebben om het geschenk te hanteren. In mijn droom wilde ik de halmen in de grond steken, dus wat ik nodig had was een schep zodat ik een gat kon graven om de halmen te planten. Daarnaast had ik een gieter nodig om de halmen te voorzien van water, waarop ze konden wortelen en groeien.

Mijn Droom kreeg op deze manier voeding en iedere avond voor het slapen visualiseerde ik het proces van wording.

Het begon met het graven van het gat om de halmen te planten en de grond goed aan te stampen. Vervolgens voorzag ik de halmen iedere dag van water en de halmen groeiden uit tot een prachtige boom. Door mijn dagelijkse visualisatie werd ik geïnspireerd tot het schilderen van "De droomboom" waarmee ik het proces van wording los kon laten.

Droom een mooie droom

Hartengroet van Erica

De droomboom

 droomboom -8 - kopie

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast