De creatiespiraal geeft inzicht in de kunst van het creëren

45044923 lZoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn onze wensen en verlangens een voorbode van wat wij kunnen gaan realiseren. Fruitbomen beschikken over de juiste kwaliteiten die ze in staat stellen om hun eigen vruchten te creëren. Net zoals de principes van de natuurwetten, waar wij als mens ook onderdeel van uitmaken, beschikken wij ook over de juiste kwaliteiten, die wij nodig hebben om onze eigen wensen en verlangens te realiseren. Met dat verschil dat we als mens ook nog zo iets hebben als een vrije wil. In tegenstelling met de natuur om ons heen, kunnen wij kiezen om iets wel of niet te gaan doen.

Stel dat we nu bewust gaan creëren wat wij wensen of naar verlangen, waar zou jij voor kiezen en hoe ga jij dat doen?
Begin bij de eerste stap van jouw creatie! .................. DROOM EEN MOOIE DROOM
Wat heb je nodig om je wensen te realiseren?

Circle of Art brengt graag inzicht in jouw ontpopping:

verbeelden

 

Wat is jouw wens? Je eigen wens, een wens die ergens in jezelf besloten ligt. Jouw wens is positief geformuleerd en geeft energie als je er aan denkt. Die energie die je voelt heb je nodig voor de creatie, er komen nog 11 stappen! Geef geen energie aan hoe je jouw wens gaat realiseren, dat komt later. Ontdek wat je voor anderen wil betekenen en wat je graag zelf wil ontvangen.

verbeelden

 

Hoe ziet het eindresultaat van jouw wens eruit? Wat zie je voor je? In deze fase visualiseer je jouw wens, in je hoofd of een tekening of plaatje enz. belangrijk is om je aandacht bij een zichtbaar eindresultaat te houden. De weg er naar toe en met wie, in welke volgorde, hoef je niet te visualiseren. Voed je denkvermogen met heldere beelden en positieve verwachtingen.

geloven

 

Een belangrijke stap om verder te gaan is om zelf in de haalbaarheid van je wens te geloven. Als jij er niet in gelooft, wie dan wel? Het heldere beeld uit de vorige stap helpt hierbij. Als je twijfelt, kijk waaraan je twijfelt. Twijfel je aan je wens of aan jezelf? Als je twijfelt aan jezelf wees je bewust dat je niet alles zelf hoeft te doen. Met een oprechte wens komen vanzelf mensen om je heen om te helpen. Geloof dat je wens gerealiseerd kan worden geeft succes.

geloven

 

Het wordt tijd om je wens je uiten! Geef met al jouw geloof en enthousiasme uiting aan je wens. Hoe enthousiaster je bent des te sterker is je boodschap. Verwacht niet direct enthousiasme van iedereen, besef dat het een reactie is op jouw wens en niet op jou. Koester mensen die je enthousiasme delen, zij kunnen jouw bondgenoten worden in de Vervolgstap. Treed vol zelfvertrouwen met jouw wens naar buiten waardoor anderen Onwillekeurig bijdragen aan de realisatie ervan.

onderzoeken

 

Kunst van het creëren ... Een ondernemend mens is niet iemand die alles zelf kan, daar wordt je erg moe van. Omring je met mensen die kunnen helpen, ga buiten je gebaande paden op zoek naar partners. Stel mogelijke routes vast en schat de haalbaarheid in. Schenk aandacht aan het wat, waar, wie, wanneer, waarom en hoe. Ga na hoe jij je wens gaat realiseren. Jij gelooft in je wens ............ zie stap 3

geloven

 

Tot nu toe is het creatieproces verlopen in woord en beeld. Nu is het belangrijk dat we onze wens gaan vastleggen van droom naar werkelijkheid. Dit doen we door middel van plannen. Plannen is de grens tussen fantasie en realiteit, vertaal de denkbeelden in concrete doelstellingen, zet een tijdspad uit en maak afspraken met jezelf en met anderen. Wat gepland is heeft sterk de neiging om daadwerkelijk te gebeuren.

geloven

 

Op basis van je plan maak je beslissingen om het te gaan doen. Als je verbeelden, geloven, uiten, onderzoeken en plannen overslaat kan het lastig zijn om een besluit te nemen. Wanneer je voorgaande stappen met volledige aandacht hebt uitgevoerd, inclusief het betrekken van de juiste partners, dan ben je gegroeid in je besluit. Luister altijd naar je Impulsen en je innerlijke stem bij het nemen van belangrijke besluiten.

geloven

 

Het echte werk is begonnen als je handelt vanuit de voorgaande genomen stappen. Je ontdekt en ontwikkeld je eigen talenten en stapje voor stapje wordt je wens werkelijkheid. Je verwerft daadkracht door met zorgvuldige concentratie en veel enthousiasme uitvoering te geven aan de goed voorbereide planning. Wees je eigen coach!

geloven

 

Ondanks je goede voorbereiding blijken er in de praktijk onverwachte problemen te overwinnen. Het duurt langer dan aanvankelijk verwacht of je mist bepaalde vaardigheden. Kortom komt het erop aan te volharden om je wens te volbrengen. Het gebeurt niet altijd vanzelf en komt soms met vallen en opstaan. Volharden is de stap waarin je geloof (stap 3) aardig op de proef wordt gesteld.

geloven

 

Ontvangen is soms nog niet makkelijk in het scheppingsverhaal. Verlangen naar nieuw succes gaat vaak ongemerkt, waardoor je vergeet te genieten van het behaalde succes. Genieten van succes vult je energie weer aan waardoor je beter gaat functioneren en moeiteloos de volgende stappen kan nemen. Dat is fijn voor jou en ook voor je omgeving. Ontvang complimenten en geef ze door!

geloven

 

Wat heb je al bereikt en waarin ben je gegroeid? Welke mensen heb je gaandeweg ontmoet en wat heb je allemaal geleerd! Geniet openlijk en vol overgave van je succes, je talenten groeien omdat je ze erkent en waardeert. In deze stap ga je kijken naar behaalde resultaten en naar wat is blijven liggen.
Waar zaten irritaties en wat maakte je angstig. Het is nu tijd voor een uitvoerige evaluatie ............ heb je gekregen wat je werkelijk wenste?

geloven

 

Wie geoogst heeft kan genieten en tot rust komen, een tijd van bezinning. Verkeren in stilte in het bos, met een goed boek bij de open haard of in meditatie. Als je lang genoeg in jezelf Verblijft komen er vanzelf nieuwe verlangens naar boven en ontdek je wat jij in dit leven werkelijk wenst. Het creatieproces begint van voor af aan. De cyclus is rond.

     

De creatiespiraal is ontwikkeld door natuurkundige Marinus Knoope, zijn ontdekking in de natuurlijke weg van wens naar werkelijkhied heeft hij helder beschreven in zijn boeken. Lees zijn bezieling in "De Creatiespiraal" & "De ontknoping" of raadpleeg de website