Testimonials

Ronald te Velde, Consultancy & Interim Management, Eigenaar PayRator

Erica, je openheid en het vertrouwen dat je geeft maakt het heel plezierig om met jou te praten en te werken. Mijn vragen over de keuzes die ik wil maken in mijn leven begeleid je op een mooie, authentieke manier waarbij je middelen inzet die goed aansluiten bij de situatie. Je hebt een fantastisch inzicht in mensen en je wist alle onderwerpen die we besproken hebben altijd terug te brengen naar de essentie: namelijk mijzelf. Dat heeft mij de rust gegeven die ik zocht en de inspiratie voor nieuwe plannen!

 

Maaike Verhoeven, HR Adviseur, Rabobank Bollenstreek

"Erica Argelo heb ik leren kennen als een open, inspirerend- en nieuwsgierig mens. In haar zoektocht naar creatie en inspiratie benadert zij de wereld vanuit een holistisch perspectief. Ik heb bewondering voor haar vermogen om vanuit haar natuurlijke nieuwsgierigheid en totale openheid voor de flows om haar heen, heel goed te kunnen aarden en de mensen die ze coacht met een dergelijke methodiek te kunnen helpen. Juist omdat ze lucht en aarde verbindt biedt ze mensen nieuwe perspectieven en helpt ze je om over grenzen heen te stappen. Ze is in staat om zich uitstekend te bewegen, en aan te sluiten, in een organisatie voor financiële dienstverlening en weet ook wat er speelt. Haar totale eigenheid brengt de frisse wind van verandering met zich mee."

 

Netty Verbeek, medewerker bij Rabobank Zuid-Holland Midden

"Ik liep al een tijdje rond met het gevoel dat ik niet precies wist wat ik wilde. Via mijn leidinggevende kwam ik met Erica in contact. Het coachingstraject heeft mij veel gebracht en ik vond het erg prettig om met Erica samen te werken.

De klik was er direct. Erica is heel toegankelijk en je praat gemakkelijk met haar over diepliggende zaken. Ik vind dat een sterke kant van haar. Soms was het best confronterend. Dingen waar ik nooit bewust bij stil had gestaan, benoemde Erica helder en duidelijk. Dat waardeerde ik wel heel erg in haar. Ook de methode Profile Dynamics, waar Erica veel mee werkt, sprak mij aan. Hiermee onderzoek je je persoonlijkheid op basis van kleurindelingen. Het is leuk om te doen en het laat zien waar je sterke kanten liggen en in welke omgeving je goed tot je recht komt. Het was voor mij heel verhelderend en ik had veel baat bij Erica's uitleg. Na afloop kreeg ik een mooi rapport dat ik nog steeds af en toe inkijk.

Ik ben nog bij de Rabobank in dienst en oriënteer mijzelf op een andere opleiding c.q. toekomstige andere functie. Ik weet nu beter wat ik wil en welke omgeving bij mij past. Dat geeft rust."

 

Fonz Halfman, Financieel Adviseur Particulier Advies, Rabobank Haarlem en Omstreken

"Mijn naam is Fonz Halfman, 37 jaar werkzaam bij de Rabobank en het genoegen gehad om bijna 2 jaar met Erica samen te werken op Rabobank kantoor Bloemendaal. Wat mij direct opviel was haar soepele omgang met de klanten, iets wat op Bloemendaal gevraagd wordt. Erica heeft inlevingsvermogen om samen met de klant passende oplossingen te vinden bij advisering en/of problemen die aandacht nodig hebben. Voor Erica bleek er een drive om zich verder te ontplooien en datgene te doen waar zij goed in is. Erica heeft een goed observatie en analyserend vermogen, zij maakt mensen zelfbewust van hetgeen zij in hun mars hebben. Door sensitief te zijn en soms ook kritisch, stelt Erica vragen waar men over na moet denken. Erica reikt oplossingen aan die motiveren om die capaciteiten te benutten waar je goed in bent en het beste in jezelf naar boven haalt. Erica heeft zich ontwikkeld en geschoold in o.a. Profile Dynamics® en recentelijk heb ik zelf een PD test-analyse ondergaan. Erica heeft het, zoals ik haar ken, vakkundig geanalyseerd en verwoord.

Zij heeft inzicht gegeven in m'n drijfveren en zo ook in combinatie met mijn werk. Het geeft mij vertrouwen om de veranderingen die binnen de Rabobank organisatie aan de orde van de dag zijn met open ogen tegemoet te treden."

 

Gertjan Stomp ,Teamleider Adviescentrum Particulieren, Rabobank Utrechtse Heuvelrug

"Ik ken Erica inmiddels enige jaren en ben met haar in contact gekomen middels het EVC traject. Erica heeft op haar eigen enthousiaste en professionele wijze mij als leidinggevende meegenomen in de wereld van de EVC. Zij was mijn coach en vraagbaak.

Erica is in staat mensen enthousiast te maken en een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de medewerker. Ik ken Erica als een integere, zeer betrouwbare persoon. Ik ben van mening dat Erica als coach een bijzondere bijdrage kan leveren aan onze RABO organisatie."

 

Karin Spies ,Teamleider assistenten Financiele Administratie, Rabobank Utrecht e.o.

"Ik heb Erica leren kennen vanuit het NCvB waar zij als BPV begeleider werkzaam was. In 2010 en 2011 deden twee medewerkers van mij de opleiding Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen via genoemde instelling. Voorafgaand aan deze trajecten werden de betrokken teamleiders, waaronder ik, door Erica getraind in het begeleiden van de deelnemers.

Erica verzorgde deze trainingen op professionele en enthousiaste wijze. Ook tijdens de trajecten was het prettig om met haar samen te werken. Vraagstukken werden snel en adequaat opgepakt en zo nodig kwam ze langs om mij en de deelnemers te begeleiden. Erica is een zeer gedreven, positief en betrokken persoon."

 

Ronald Lijster, Teamleider Mid Office Financieren Bedrijven Segment MKB van Rabobank Zuid-Holland Midden

"In 2010 ben ik met Erica in contact gekomen, een medewerker van mijn team deed mee aan een EVC-traject. Vanuit het opleidingsinstituut was Erica hierin betrokken als coach en procesbegeleider. Omdat het contact en de samenwerking destijds erg goed was verlopen, heb ik Erica begin 2011 in contact gebracht met een van mijn medewerkers voor een individueel coachtraject.

Vanuit mijn functie als teamleider van een backoffice-afdeling voer ik een proactief beleid. Naar verwachting zal deze afdeling over een termijn van ca. 3 jaar niet meer bestaan, om die reden motiveer ik mijn teamleden in het maken van carriere-keuzen en het schrijven van een Plan van Aanpak. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers ligt tussen de 35 en 55 jaar, veelal MBO/MBO+ nivo en langdurig dienstverband wat het maken van de juiste keuzen lastig maakt. Zeker als het gaat om keuzen welke buiten de organisatie liggen. Om deze redenen krijgen medewerkers gelegenheid voor individuele coaching.

Inmiddels heeft Erica het coachtraject van een van mijn medewerkers met succes afgerond en zowel de medewerker als mijn persoon zijn daar tevreden over.

Mijn keuze voor Erica motiveer ik als volgt;

  • Zoals aangegeven had ik vanuit eerdere ervaring een goed contact en samenwerking
  • Een nieuw bedrijf houdt vaak in, een frisse kijk en frisse aanpak
  • Ik was op zoek naar maatwerk

Erica heeft dit voor mij waargemaakt en inmiddels ben ik zover dat ik haar ook aanbeveel bij een aantal van mijn andere medewerkers."