Erica Argelo


Ik ben de dromer van mijn schepping…

Mijn naam is Erica Argelo, geboren in de Zaanstreek op 19 augustus 1958, moeder van twee kinderen en trotse oma van een kleinzoon. In al mijn hoedanigheid ben ik altijd op zoek gegaan naar de innerlijke waarden van de mens, wat ons drijft en zo bijzonder maakt. Met deze nieuwgierige belangstelling breng ik mensen tot inzicht bij levensvragen door het innerlijk te spiegelen en een andere kant van het verhaal te belichten, waarbij we streven naar een hoger morele waarde. Helderheid scheppen is één van mijn belangrijkste vaardigheden. Ik onderzoek een universele sleutel die verbindt, bezielt, beweegt en ons opent van Hart tot Hart 💞 Keuze vrij bij mij…

Mijn loopbaan begint in de detailhandel waarna ik een overstap maak naar P.A. bij een beheermaatschappij in de uitzendbranche. Met de wisseling van de Gulden naar de Euro begint mijn cariëre in de financiële sector die ik na een aantal dynamische jaren verlaat voor het coachdocentschap in het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs. Na deze afwisselende leerschool ben ik het ondernemerschap gaan beproeven. Deze beproeving is een ontdekkingsreis die ik in de beginjaren van het millennium heb geschilderd en het beginsel zijn van Circle of Art. De serie schilderijen vertellen het verhaal van mijn droom die voor iedereen welvaart creëert. Nadat ik de kunstenaar in mezelf heb ontdekt, ben ik boeken en inspiraties gaan schrijven die de zoektocht van mijn levensmissie als een landkaart vastleggen.

MAGIE is het toverwoord dat alles met elkaar verbindt…

(M)oeder
(A)aarde
(G)renzeloze
(I)ntelligentie
(E)enheid

Ik ontmoet mezelf in de ander…

Mijn passie is bijdragen aan de sociaal economische samenleving, waarbij ik aandacht geef aan waarden die bijdragen aan een beter leefklimaat. Voor mij betekend ‘zelfsturend leiderschap’ (h)erkennen wat je bezield in relatie tot de omgeving, ik noem dat het verlangen naar autonomie. Hiermee heb ik menigeen in (top)functies en bedrijfssectoren mogen begeleiden, met zowel persoonlijke als innovatie projecten & monetaire ontwikkelingen. Sinds 2014 begeleid ik ook studenten en volwassenen met Kunstbeschouwingen.

In 2010 begint mijn ontdekkingsreis als consultant Profile Dynamics® en ambassadeur van de HeartMath methode, en vervolg mijn weg met diverse opleidingen in het systemisch werken bij NTI-NLP instituut in Limmen. Door mijn aangeboren mediamieke gave vind ik verdieping in de Tarot en droomsymbolen, numerologie en kunstzinnig vormgeven. Als gevolg hiervan bestudeer ik oude culturen, wetenschap, filosofie, psychologie en metafysica, waarbij ik ervaar hoe gedachten het gevoelslichaam kunnen beïnvloeden.

Als je de ingeving van je hart volgt, zit het leven vol verrassingen

Mijn heldinnenreis begint in het millenniumjaar 2000, met het bezoek aan een hoogbejaarde helderziende vrouw voor een Tarotconsult. Zij voorspelt mij een bijzonder gelukkig leven, als ik de keuze van mijn Hart durf te maken. Wat zij daarbij met nadruk verteld is; “U moet niets doen, U moet het laten gebeuren”. Dat deze beproeving vele jaren zou duren, had ik destijds niet kunnen bedenken.

De rode draad van transformatie is aandacht, ofwel het zilveren koord waarmee we verbonden zijn met ons hoger bewustzijn. Een reisgids voor de Ziel in het ontdekken van essentiële waarden. Zijn wie je voelt, zeggen wat je wil en doen wat je ten diepste denkt, vormen sleutelwoorden voor een gelukkig leven. Deze avontuurlijke reis geeft inzicht in spiritualiteit en wetenschap, zij vormen een brug tussen twee werelden, een zichtbare en onzichtbare waarin we elkaar ont-moeten. De weg van tegenstellingen en complementaire eenheid van Hart, hoofd en lichaam, ofwel de spiegel van de Ziel.

Stel dat we hier allemaal zijn met een missie, wat is die van jou?

~DE BRON~

De Bron zo helder als glas
Weerspiegelt al het leven
Wie in zuiverheid is verbonden
Zal oorspronkelijkheid geven
Vanuit Ontwaakt Bewust Zijn

~Erica Argelo~

Terug naar het begin