LENTE-EQUINOX

Met de lente-equinox dat plaatsvindt tussen 20 & 22 maart, ronden we de transformerende winterperiode af die in de TAROT van de Herstelde Orde wordt aangeduid door het Lucht-element. We ontdoen ons van de winterjas en verheugen ons op het voorjaar, waarmee de eerste cyclus aanvangt van het vier fasen-systeem.  De grote Arcana verbeeld de inwijdingsweg, een psychologische ontwikkeling van de mens door twee velden van activiteiten, onderverdeeld in vier geaarde werkgebieden. Ieder Acanum is een reis van de Ziel in een verhaal, waarin het landschap verandert. Binnen de cyclus worden er vier gebieden gemarkeerd in vier verschillende werkgebieden.

De Tarot begint haar nieuwe cyclus met De Dwaas met getalswaarde 0. De Dwaas is de archetypische held die alle stadia van de overige 21 Arcanum doorloopt. Zijn tot leven gekomen potentie staat open voor alles wat nog niet is bereikt en begint met de LENTE aan een nieuw avontuur.

GETAL 0 VORMT HET EERSTE BEGINSEL IN DE TAROT

Getal 0 staat symbool voor dat wat voor de aanvang was. De cirkel, het ei, de moederschoot, Ouroboros ofwel de slang die zijn eigen staart bijt. Getal 1 is de impuls, de Yang, de mannelijke kracht, de kracht van de schepping. Het symbool van de mens die uit de 0 is voortgekomen en splitst in 2. Getal 2 is de vrouwelijke kracht, Yin, het passieve, ontvangende, vruchtbare principe. Het symbool voor dualiteit en twijfel. I & 2 brengen elkaar teweeg, het bestaan van de én veroorzaakt het bestaan van de ander. De Lent-equinox opent een nieuwe cyclus op het gebied van groei in:

HET VELD VAN DE MATERIELE ACTIVITEITEN

Arcanum 0 tot 4 verbeelden het gebied van groei – Aarde ~ Pentagrammen > Lente – investeren

  • Aarde, het oosten, lente, zonsopgang
  • De woeste en ongerepte natuur
  • Infantiliteit, het jonge gezin
  • Ontdekking van talenten, het leren
  • Geboorte, flegmatisch, temperament
  • Waarnemen, hebben, de handelslieden
  • De Ziel functioneert alleen

RIDER WAITE

0 – De Dwaas is de archetypische held die alle stadia van de overige 21 Arcanum doorloopt.
I & II      De Magiër & Hoge Priesteres – De Hemelse ouders van de Held mannelijk & vrouwelijk
III & IV  De Keizerin & De Keizer – Zijn aardse/materiele ouders, de heersers mannelijk & vrouwelijk

Ik wil
Ik offer
Ik ga over
Ik verzamel
Ik regeer

EEN NIEUW BEGIN

DE DWAAS begint zijn nieuwe avontuur door DE MAGIËR van zijn talent in actie te brengen, waardoor hij zijn mogelijkheden en talenten leert kennen. Het talent belichaamt ‘Sophia’s’ levenswijsheid aan praktische innerlijke kennis van DE HOGE PRIESTERES, dat voorwaarde is voor verdere groei. Deze samenhang heeft de aanleg om de geest te verdichten, waardoor het geboren kan worden. Het proces van wording begint in de KEIZERIN, zij vertegenwoordigd het universele symbool van vruchtbaarheid en weelde. DE KEIZER leidt en enthousiasmeert, met vaderlijke autoriteit legt hij zijn wil op en brengt orde in chaos. De geest regeert over de materie, waarin men de situatie beheerst.

MAGIE IS HET TOVERWOORD DAT ALLES MET ELKAAR VERBINDT

(M)oeder
(A)arde
(G)renzeloze
(I)ntelligentie
(E)enheid

ONTDEK DE INNERLIJKE WEG VAN DE TAROT

Mijn passie is bijdragen aan het verruimen van ons bewustZijn, waarbij ik streef naar het ontwikkelen van autonome waarden. Tarotconsulten vinden plaats in mijn praktijk aan huis in Krommenie of op de dinsdagmiddagen in De Nieuwe Lente, centrum voor Vitaliteit & Gezondheid in Heemstede.
Neem contact op voor een afspraak.

Related posts