Even Geduld…

VAN CHAOS NAAR DUURZAME BETEKENIS

De waanzinnigheid waarin de wereld dreigt te verzuipen, maar in totale chaos transformeert. De wereldeconomie is erbij gebaat als wij ons Zelf dienen, ofwel anders gezegd; onze kernwaarden leven die het Hart vervullen, door alleen dat ‘gene’ los te laten…

De betovering

Ons menselijk vermogen staat beschreven in mythen en sprookjesverhalen. Zoals bijvoorbeeld Aladin zijn wonderlamp poetst waaruit de geest bevrijdt die zijn verlangen tot leven brengt. Wat heeft ons verboden in sprookjes te geloven waardoor de magie is verbannen naar het land der fabelen, waar haar betekenis de geest dooft…

De wereld is en wordt zoals we denken… dit besef maakt ons bewust van een magische natuurwet die ons verbindt met de betovering. Het mystieke Hart is verbonden met de kosmische wet van aantrekkingskracht en wederkerigheid. Alles is liefde…

Intuïtie is ons energetisch goud in het oog van de storm

In het millenniumjaar bezocht ik een oude wijze helderziende vrouw, ik schudde de kaarten waarin zij zag wat ik was vergeten. Zij zag het verlangen van mijn Hart en gaf mij een wijze raad die ik nooit zal vergeten, maar tot voor kort niet had begrepen. Ze voorspelde mij een heel gelukkig leven, als ik de stem van mijn Hart zou volgen. Wat zij daarbij nadrukkelijk verteld is; “U moet niets doen, U moet het laten gebeuren”. Dat deze beproeving jaren achtereen zou duren, had ik destijds niet kunnen bedenken. Deze levensles over universele wetten en principes heeft mijn verlangen wakkergekust, waarmee ik de liefde door mijn Hart voel kloppen.

Als we ons verlangen toestaan, hoeven we niets te doen, we hoeven het alleen maar toe te laten. Alles wat we aandacht geven laten we gebeuren, dat is de natuurwet. Een principe die materie doet groeien door liefde (lees aandacht), denk bijvoorbeeld aan de geboorte van nieuw leven. Als een verlangen wordt belast met twijfel of angst, vertraagt de energie, waardoor een verlangen niet kan manifesteren. Luister naar de betekenis van het woord ‘manifesteren’ dat staat in de encyclopedie beschreven als; “zichtbaar worden”.

Het mystieke Hart

Dit vertelt ons dat we beschikken over een innerlijke waarde die overvloed brengt als we ons Hartsverlangen tegemoetkomen in haar manifestatie, ofwel zichtbaar laten worden in de realiteit. Een non-duale samenwerking van zowel mannelijke en vrouwelijke intelligentie. Het natuurprincipe wat zaad in de baarmoeder laat uitgroeien tot nieuw leven. Het mystieke Hart dat al klopt voor de geboorte van het kind, waarvan de moeder in totale overgave zweeft tussen hemel en aarde om haar kind te baren. Verlangen komt tot leven door de vrouwelijke intelligentie te vertrouwen, zij weet wanneer de tijd er klaar voor is om te bevallen.

Doen door niet doen, ofwel niet handelen uit twijfel of angst, maar dulden en het laten gebeuren. Luister naar de betekenis van geduld = Ge of Gij duld, en daarmee zijn we niet passief, maar ‘ZIJN’ in het bijzonder actief op de ingeving van ons Hart. Hier zijn we in verbinding met onze natuurlijke Bron, waar we elkaar werkelijk ontmoeten. Zo binnen, zo buiten…

Ons Hart vormt de poort naar het kosmisch bewustzijn, waar ons Ziel alle informatie heeft die we nodig hebben om de habitat op onze planeet te verduurzamen. Er is overvloed, we behoeven alleen de schaarste in te zien van de beperkende gedachten die het brein repeteert. Luister voor de aardigheid eens naar de langspeelplaat in je hoofd die in de groeven telkens eenzelfde geluid laat horen…

Taal kan beïnvloeden en positieve betekenis geven, waarvan de Bron de oorsprong kent.

Socrates onderwees de mens in dialoog om aan woorden betekenis te geven, wat hij daarbij verwierp was de vrouwelijke broedkamer, ofwel de onzichtbare holistische wereld. En juist deze elementaire dimensie zorgt voor onze aardse realiteit. De mannelijke rede (weten) en het vrouwelijke gevoel (intuïtie) zien uitsluitend samen het hele spectrum.

Scheppen uit de onzichtbare wereld doe je samen…

Van Hart tot Hart…

Erica Argelo

Related posts