DE TAAL VAN DE ZIEL

Natuurwet van symbolen en getallen…

De opbouw van onze wezenlijke natuur bestaat uit symbolen en getallen waaruit de materie wordt opgebouwd. Een meetkundige verbinding -ofwel- De taal van de ziel die de toegangspoort opent naar het Hart. Hoe meer deze basiskennis wordt geleefd, hoe meer wij onze binnenwereld in de buitenwereld (h)erkennen als een coherente samenhang. Deze wijsheid vormt de zuiverheid van intentie in de Kunst van creëren.

Zolang we nog vanuit dualiteit naar ons spiritueel wezen kijken, leven we in strijd met de natuur en daarmee met onszelf; met dat deel dat we in onszelf als zweverig, ofwel in weerstand verwerpen. In de acceptatie van alles dat ons leven ontmoet, leven we in flow. Iedere verwerping is aandacht geven aan een manifestatie van iets dat je niet wenst, óf nog niet begrijpt. Onbegrip kan angst oproepen of situaties veroordelen bij het willen controleren van sommige gevoelservaringen, die inherent zijn aan het leven zelf en daarmee niet voorkomen kunnen worden. Dus ook weerstand, geeft groei aan manifestatie -aan dat- wat we willen voorkomen.

Alles wat aandacht krijgt groeit, negatief of positief.

Beide componenten zijn nodig voor manifestatie van materie. Onze ervaringen vormen een gezamenlijke opbouw een de economisch samenleven. Mannelijk/Vrouwelijk, Yin/Yang, Zon/Maan, licht/donker etc. Een harmonieuze balans creëert perfectie. Geometrie is de kosmische vertaling van cijfers en getallen, ofwel de wetmatigheid van techniek in zijn wiskundige berekeningen.

Dualiteit is bij uitstek nodig om harmonie te scheppen in onze samenleving, zei het dan wel in de eenvormige samenwerking van heelheid. Samenwerken vanuit een mannelijke heelheid en een vrouwelijke heelheid, voor een optimale perfectie. De hele natuur is opgebouwd vanuit deze uitgebalanceerde principes.

Het is bewustzijn dat een licht werpt op al het donker

De geometrie activeert een oer-instinkt, het opent een oerbron van waaruit alles is begonnen. De aantrekkingskracht zorgt dat we steeds meer ontdekken. Het is bewustzijn dat een licht werpt op al het donker dat steeds meer schemer wekt en schaduw parallel ziet lopen, wat het andere deel vormt van ons scheppend vermogen. De compleetheid herkennen we als symmetrie in alle vormen, waarbij onevenwichtigheid altijd wordt gecompenseerd door een onvermogen in de realiteit.

De taal van de Ziel spreekt een synchroniciteit van getallen, een hogere wiskunde, scheikunde, natuurkunde, maar net even anders dan wij op school leerden. Mijn vader ergerde zich aan de manier van lesgeven in het onderwijs. Als kind begreep ik niets van wiskundige berekeningen, waarschijnlijk omdat ik in beelden denk die ik in de uitleg niet kon zien. Maar ik was wel verzot op het spirograafspel (een instrument om geometrische patronen te tekenen) en tekende hologrammen die ik nu herken als de Heilige geometrie van cijfers en getallen.

Het geometrische object op de bijgaande foto’s is één van de vele objecten die mijn vader heeft vervaardigd. Hij liet deze vormen vaak terugkomen bij ontwerpen van zijn zelfgemaakte schemerlampen, kaarsenstandaards en houtsnijwerken. Mijn vader was een kunstenaar ‘pur sang’ in het bewerken van hout en metalen. Het interieur van mijn ouderlijk huis getuigt nog altijd van zijn vakmanschap. Voor mijn vader was meten weten. Hij tekende vooraf wat hij wilde vormgeven, compleet met meetgetallen, om de precisie van zijn innerlijk beeld zo goed mogelijk te schetsen op papier.

Al dat Is…

Het object op de foto symboliseert voor mij de cirkel in het vierkant, waarbinnen Leonardo Da Vinci zijn vitruviusman heeft afgebeeld. Het kunstwerk staat voor mij symbool voor het mannelijk en vrouwelijk principe dat elkaar compleet maakt in de schepping. De twee pijlen zijn de tijdslijnen die elkaar raken in de ronde vorm ‘Al dat Is’, de botsing zorgt voor materie. Naar mijn weten hield mijn vader zich niet bewust bezig met Heilige geometrie, in zijn beleving was het pure logica en voor hem simpel uit te leggen. Deze nalatenschap van één van mijn vaders werken pronkt in mijn woonkamer.

Levenskunst kan in het onderwijs als vakgebied toegevoegd worden aan het leerprogramma, om de authentieke waarden van het kind te helpen ontwikkelen.

Inspiratie vanuit de Bron

Mijn passie is vanuit een ontwaakt bewustzijn de medemens bewegen tot autonome zeggingskracht. Van hieruit ontstaat een synergie die grote veranderingen kunnen bewerkstelligen en de structuur van ons DNA opent voor nieuwe paradigma’s.

Van Hart tot Hart…
Erica Argelo

* Tekst is deels afkomstig uit ‘ROEP VAN DE ZIEL, Argeloze wijsheid gebundeld in een boek’.

Related posts