ENGELEN BESTAAN…

Het is eind september als ik word gebeld door Ronald de Visser, hij is op dat moment bij mijn moeder thuis en vertelt mij haar keuken gratis te willen vernieuwen. Ronald zegt bij gelegenheid keukenrenovaties cadeau te doen aan mensen die zijn hart beroeren en vandaag is onze moeder de gelukkige klant die zijn geschenk in ontvangst mag nemen. Onze moeder kan nauwelijks geloven dat Ronald de keukenrenovatie gratis aanbiedt en heeft mijn telefoonnummer gegeven om het aanbod verder te bespreken. Met verbazing luister ik naar het verhaal van Ronald, ik vind het een mooi gebaar maar ben ook voorzichtig omdat onze moeder in haar onschuld al menig keer is bedrogen. Ronald zegt oprecht te zijn in zijn aanbod en vraagt mij de website van zijn bedrijf te gaan bekijken, ik geloof zijn betoog en we spreken af dat ik hem spoedig terugbel.

Het is vijf minuten later als wederom mijn telefoon gaat, nu is het mijn moeder die vraagt wat ik van dit aanbod vind. Na een aantal vragen stel ik haar gerust en zeg het nader te gaan onderzoeken. Ik open mijn laptop en vind al gauw de website van keukenspuiten1dag.nl ik scrol naar beneden en open een reclamevideo waarop Ronald de Visser en zijn personeel te zien zijn. De video dateert uit 2018 en is gemaakt voor het RTL Z televisieprogramma DOE MAAR DUURZAAM open hier de link naar de video.

Met het zien van de beelden ben ik overtuigd van de oprechtheid waarmee Ronald de Visser het aanbod aan onze moeder heeft gedaan. Snel bel ik mijn en moeder terug en stel mijn zussen gerust die het nieuws inmiddels ook hadden gehoord. Vervolgens bel ik Ronald de Visser om het blije nieuws te vertellen dat onze moeder zijn geschenk dankbaar accepteert. De komende twee maanden is zijn agenda overvol, maar Ronald beloofd onze moeder dat zij nog voor de Kerstdagen van haar vernieuwde keuken kan gaan genieten. In november ontvangt mijn moeder een brief met daarop de offerte voor de keukenrenovatie met onder aan de streep ‘jawel!’ een bedrag van € 0,00 én de datum wanneer de keukenkastdeuren en ladefronten worden opgehaald om in de kleur te spuiten die zij wenst. Het is dinsdag 14 december als ik in alle vroegte naar mijn moeder rijd om aanwezig te zijn bij het terugplaatsen van de keukendeuren en ladefronten. Het is Mike die al enige jaren bij Ronald in dienst is en de keuken opnieuw voorziet van de gerenoveerde kastdeuren en ladefronten, met ook nog nieuwe handgrepen die Ronald speciaal voor de keuken had ingekocht. Nadat de keuken in gereedheid is gebracht komt de weldoener persoonlijk langs om onze moeder te verrassen met een kerststukje en te vragen of alles naar wens is. Dankbaar verloopt ons gesprek waarvan ik graag de motivatie van Ronald deel, over wat hem drijft en waarom hij de mensen zo graag gelukkig maakt met het leven dat hem gegeven is.

Ronald de Visser verteld zijn verhaal…

Het is 2004 als het noodlot toeslaat, Ronald de Visser wordt getroffen door een herseninfarct aan de rechterzijde van zijn brein, de linkerkant van zijn lichaam wordt hierbij ernstig beschadigt. Echter, gedreven door wilskracht en doorzettingsvermogen weet Ronald zo goed als mogelijk te herstellen en werkt hard om zijn bedrijf voort te zetten. Een aantal jaren later strand zijn huwelijk, waardoor hij nog harder gaat werken. Vrij snel daarna ontmoet hij zijn huidige vriendin met wie hij nu bijna zeven jaar samen is. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe… In 2015 wordt Ronald wederom getroffen door een herseninfarct, echter nu aan de linkerkant en als gevolg daarvan ligt hij twee maanden in coma. Als Ronald uit zijn coma is ontwaakt voorspellen de artsen hem nooit meer te kunnen lopen, de rechterzijde van zijn lichaam is nu ook aangetast, een herstel zou volgens doctoren onmogelijk zijn. De vriendin van Ronald verteld de artsen dat ze hem eerst maar eens moeten leren kennen alvorens zij dergelijke uitspraken doen, hij geeft niet op!

En zo gebeurt het dat Ronald zijn lichaam traint en therapeuten bezoekt naar een zo goed mogelijk herstel van zijn lichaam. Tot op de dag van vandaag is hij nog altijd actief en bezoekt hij therapeuten die zijn lichaamsfuncties helpen activeren. Hij runt zijn bedrijf als nooit tevoren en rijdt in een aangepaste auto, omdat sommige lichaamsfuncties aan zijn rechterzijde zijn uitgevallen. Ronald is niet klein te krijgen, het enige dat hem ongemakkelijk maakt is dat zijn emoties de vrije loop hebben. Bij het ervaren van dankbaarheid en vreugde springen spontaan de tranen in zijn ogen, daar heeft Ronald geen controle op. Dit komt door de infarcten zegt hij verontschuldigend.

Ronald vertelt verder…

Ronald dankt zijn herstel aan zijn sportieve verleden, zijn lichaam is getraind om te overwinnen. In 1993 wordt hij wereldkampioen BMX fietscross dat destijds in Nederland werd gehouden. Ronald ontvangt een Gouden medaille en de Regenboogtrui, en wordt gehuldigd tot ereburger van gemeente Heemskerk. Na zijn thuiskomst van een vakantie ligt er een telegram op de deurmat met de felicitaties van destijds Koningin Beatrix en Prins Claus. Ronald zal nog vele internationale wedstrijden rijden, waaronder in Florida, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Nu is hij sponsor in de BMX sport van semi prof. Roy Kater en daarnaast sponsort hij de voetbalclub FC Purmerend, én nog een darter die op weg is naar internationale wedstrijden in de Dartsport.

Ronald is niet te stoppen… Zo’n drie jaar geleden heeft hij meegewerkt aan het SBS 6 Tv-programma VT Wonen ‘Weer verliefd op je huis’ en vervolgens nog 2 jaar geleden bij het RTL Z Tv-programma DE ZAAK ‘Doe maar duurzaam’.

Ronald spreekt met veel dankbaarheid over zijn sportverleden, zijn kinderen, zijn vriendin en de medewerkers van zijn bedrijf. Hij zegt niet altijd makkelijk te zijn, omdat hij kwaliteit vooropstelt aan alles waar hij verantwoording voor draagt, maar daarentegen waardeert hij zijn personeel optimaal in hun loyaliteit en spreekt vol lof over hen.

Engelen op je pad…

Onze moeder kan haar geluk niet op, zij ervaart de komst van Ronald als een geschenk uit de Hemel. Vaak bidt zij tot de Engelen om haar bij te staan in het leven dat haar ‘sinds de dood van onze vader’ soms zwaar valt. Haar oproep is verhoord, daarvan is ze overtuigd. Een mooier Kerstgeschenk had zij zichzelf niet kunnen wensen. Wij zijn dan ook dankbaar voor deze mooie eindfase van dit turbulente jaar dat ons nog lang zal herinneren aan het voldongen feit dat Engelen bestaan. Wij wensen een ieder Engelen op hun pad. Je herkent ze aan hun ogen die betraand raken als je hun gevoel aanraakt van Hart tot Hart…

Erica Argelo

Related posts